Kinderboekenmarkt Zaanse Schans

Kinderboekenmarkt Zaanse Schans

Tip van  Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans)

Review:

Foto: Sarah Vermoolen

Elk jaar kijk ik uit naar de kinderboekenmarkt. De kinderen houden gelukkig veel van lezen en tijdens de kinderboekenmarkt zijn er talloze stands waar je veel keuze hebt uit goede kinderboeken voor een leuke prijs. De vraag is iedere keer weer of je aan het begin of aan het eind van het bezoek de boeken moet gaan kopen, want we sjouwen vaak zware tassen vol mee naar huis.
Leuk aan de Zaanse kinderboekenmarkt is dat er nog zoveel meer te beleven is. Elk jaar wordt het leuker. De man die met schepnetten in de weer is, blijft een aanrader. Maar er zijn ook steeds meer culturele organisaties die op een leuke manier van zich laten horen. Op de podia is altijd wel wat bijzonders te zien. Om de hoek bij de Gecroonde Duivekater blijven we ook elk jaar weer hangen, bij een prachtig intiem orkestje of een kleine voorstelling die je weet te raken. En bij de stand van FluXus en de bieb kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een activiteit.
Het is een gouden vondst om de markt op de Zaanse Schans te houden, want dat geeft zeker meerwaarde. Zo trek je ook de Zaankanter weer naar dit beeldschone gebied.
De volgende kinderboekenmarkt is op 24 juni 2018.