Koogerpark Koog aan de Zaan

Koogerpark Koog aan de Zaan

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Menno de Haas, voorzitter van het Koogerpark. De mooiste foto’s van ‘zijn park’ waar hij al jaren leuke, mooie en waardevolle activiteiten organiseert met een aantal vrijwilligers zijn te zien in het boek Zaanse Parels (p. 208/209). In het boek Kijk Zaans vind je meer informatie over het park op pagina 32/33.

Koogerpark Koog aan de Zaan

Fotograaf: Sarah Vermoolen

Het Koogerpark is getipt voor Kijk Zaans door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans)

Review:

Toen ik nog in Amsterdam woonde, was ik verliefd op het Vondelpark. Doordat ik daar in de buurt werkte kwam ik er vaak, op allerlei mogelijke tijdstippen. En elke keer ontdekte ik weer iets nieuws. Dezelfde ervaring heb ik bij het Koogerpark in Koog aan de Zaan. Het kleine park ziet er prachtig uit, en we komen er regelmatig om te voetballen of om bij de vijver naar de kikkers te kijken. Het mooiste aan het park vind ik dat het zo gevarieerd gebruikt wordt. ’s Avonds schaatsen in het park is een ultieme ervaring, dan ziet de wereld er heel anders uit. Petje af voor de vrijwilligers die het hele jaar door van alles ondernemen om het park aantrekkelijk te houden.
Fotograaf: Sarah Vermoolen
Elke activiteit is goed doordacht en een pareltje op zich. De jaarlijkse huttenbouw, waar kinderen uit de hele regio al de hele zomer naar uitkijken, is een hoogtepunt, evenals de viering van de langste nacht van het jaar. Het Koogerpark is mijn Vondelpark geworden.