Korfbal

Korfbal

Foto: Sarah Vermoolen

Tip van Marion Kors (journalist Zaankanter, G-atleten)

Ik heb veel respect voor de toewijding en inzet van iedereen die bij Korfbalvereniging Koog Zaandijk betrokken is.

Tip van Yvonne de Groot (ZVH)

Er zijn een paar plekken in Nederland waar korfbal fanatiek wordt beoefend, en de Zaanstreek is daar één van. Leuk aan deze sport is dat jongens en meisjes samen spelen. Dat is heel relaxed, er heerst nooit haantjesgedrag. Zaanstreek trots is korfbalvereniging Koog Zaandijk: die  speelt landelijk op hoog niveau. In 2009/2010 wonnen ze het Europese kampioenschap in de zaal. Zelf ben ik betrokken bij ZKV uit Zaandam, ook een grote club. Of het klopt weet ik niet, maar ik denk dat er in de Zaanstreek meer korfballers zijn dan voetballers.

Tip van Zaanse Roller Club

In dezelfde hal – de Struijck – waar wij repeteren zit ook de korfbalclub ZKV waar we een leuk contact mee hebben.

Ook voor de korfbalclub KZ hebben we verschillende keren opgetreden als pauze act. De korfballers mogen in de pauze de bal niet aanraken, daarom is er altijd een optreden van een lokale sportclub. Toen wij onze show deden was het erg leuk. In sporthal De Sprong was de zaal bomvol met publiek. De sfeer was geweldig en iedereen was aan het zingen. Tijdens onze act bleef iedereen zitten. We kregen na afloop veel complimenten, ook de spelers riepen ‘goed gereden’.

Foto van Elly Windrich: huldiging op het stadhuis

Tips van Robert Berkeley (sportverslaggever Dagblad Zaanstreek)

Op dit moment is KZ dé toonaangevende sportclub in de Zaanstreek. Ze spelen op topniveau en zijn eind april 2012  voor de derde keer in vijf jaar tijd gekroond tot landskampioen. Het is elke keer weer een feest om bij de wedstrijden te kijken en er verslag van te doen. Alles is letterlijk tot in de puntjes verzorgd, dankzij de grote groep vrijwilligers die zich voor hun club inzetten. Het is een heel bijzondere club, niet in het minst vanwege de inzet van de voorzitter, Alfred Ankum. Hij heeft zelf ook op hoog niveau gespeeld, en zet zich al vele jaren op een fantastische manier in voor deze club. Dat is van grote waarde.

‘Aan sporters die alleen met mooi weer willen trainen heb je weinig. Je hebt mensen nodig die veel willen trainen, en de beste willen worden.’

Chris Kaper, drievoudig Nederlands zaalkampioen en winnaar van de Europa Cup tijdens interview voor Kijk Zaans. Hij vertelt in het boek Kijk Zaans hoe het is om steeds net niet te winnen en hoe ze dat gevoel hebben omgezet zodat ze wel kampioen werden.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht