Kreatief Pakhuis Zaandijk

Kreatief Pakhuis Zaandijk

Op de begane grond in het Kreatief Pakhuis werken meubelmakers, edelsmid Sarah Kobak, Suuz en Zo die meubels en leuke artikelen maakt voor kinderen, meubelstoffeerders, webbouwers, een kunstschilder. Ook fotograaf Marcel Berkelaar (fotograaf Zaanse Parels) heeft er een atelier.

De ruimtes op de 1e en 2e etage kun je huren voor vergaderingen, feesten, bijzondere bijeenkomsten. Je kunt het combineren met workshops, eten, etc. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de tafel maken waar je later aan gaat eten, de glazen graveren, etc. De keuzes zijn divers.

In het boek Zaanse Parels lees je meer over het Kreatief Pakhuis op pagina 122 en 123.

Kreatief Pakhuis
Lagedijk 146-b
1544 BL Zaandijk
Tel. 06 2457 6656

Aantal tips: 2

Het Kreatief Pakhuis is getipt voor Kijk Zaans door Hans Leenstra (directie Rabobank Zaanstreek)

Review:

Iwan de Koker vond de voormalige opslagloods van dropfabrikant Klene aan de Lagedijk in Zaandijk erg mooi. In eerste instantie had hij nog geen doel voor het pand, maar hij wist dat hij creatief was en dat hij er een succes van wilde maken. Het is heel gaaf hoe iemand er dan iets heel moois weet neer te zetten. Vanuit dit oude stukje Zaans industrieel erfgoed kijk je uit op de Zaan. Zaanser kan niet. Iwan maakte er een timmerwerkplaats waar hij meubels van steigerhout produceert. Hij is geen meubelmaker van origine, maar heeft op een dag een tafel gemaakt, die mensen zo mooi vonden, dat hij besloot er zijn vak van te maken. Regelmatig vroegen mensen hem of ze in het pand konden vergaderen. Op een dag heeft hij ja gezegd. Het is uniek in Nederland dat je daar voor een vergadering eerst als team je eigen tafel in elkaar kunt zetten, die ook nog eens de kenmerken van je team in zich heeft. Dat is toch hartstikke gaaf. Je kunt er tegenwoordig ook sushi maken. En in een trapgat van 10 meter hoog oefenen hoogwerkers. Voor ons is daar de mogelijkheid om na afloop van een vergadering, onder professionele begeleiding, te gaan abseilen. Er gebeurt inmiddels van alles. Het is een leuke vergaderplek waar je je creativiteit los kunt laten.

Tip van Ellen en Paul De Vet (voorheen tapaswinkel Casa Verde)

Review:

Kreatief pakhuis, vroeger de dropfabriek Klene-Goedhart, bekend van de Klene drop, is een geweldige locatie voor vergaderingen, workshops, teambuilding en zelfs een feest of receptie. De naam Kreatief Pakhuis is te danken aan het feit dat er een meubelmakerij¬† en een “kussenmakerij” in gevestigd is. Een superlocatie aan de Zaan tegenover de Zaanse Schans.