Krommeniedijk

Krommeniedijk

Foto: Arjan ten Pierick

Tip van Arjan ten Pierick (fotograaf thema Bedrijvigheid)

Review:

Krommeniedijk is een mooie locatie om te wandelen, te fietsen en te fotografen. Prachtige natuur met daarin verscholen een stukje Zaanse geschiedenis in de vorm van oude forten. Eens in de maand zijn deze open voor bezichtiging en worden er lezingen gegeven over de Tweede Wereldoorlog.

Foto: Sarah Vermoolen

Tip van Peter de Vries (Hembrugmuseum)

Review:

Het fort bij Krommeniedijk is een van de 42 forten die behoren bij de Stelling van Amsterdam. Het is in dezelfde tijd gebouwd als de Hembrug. De locatie is prachtig en het fort ligt mooi verscholen. Het geeft een goed beeld van de oude tijd. Het moet erbarmelijk zijn geweest om in het fort te wonen. Ze hebben nog een keer een weiland laten onderlopen om te onderzoeken of de stelling nog altijd werkte. En dat deed het. Ik geef het fort ook als tip omdat het iets geheimzinnigs heeft.
 

Tip van Jaap Klomp (Wilhelminapark)

Review:

Foto: Sarah Vermoolen

Het kerkje is een echt dorpskerkje en ligt er nog authentiek bij. Het is leuk om te bedenken dat de weg langs het kerkje tot zo’n eeuw geleden aan de doorgaande weg naar Alkmaar lag. Het is niet verwonderlijk dat deze kerk verschillende malen als decor gediend heeft bij filmopnamen. In de omgeving kan je heerlijk wandelen of fietsen en genieten van het uitzicht.