Kunstcentrum Zaandam

Kunstcentrum Zaandam

Het Kunstcentrum Zaanstreek heeft een goede naam opgebouwd als een van de mooiste en grootste van het land. Hier worden hedendaagse werken getoond die boeiend zijn voor veel verschillende doelgroepen.  Je kunt er werk kopen of huren. Ze maken kunst heel toegankelijk. Iedere maand is er een nieuwe expositie. Neem ook eens een kijkje in de winkel waar je vaak een bijzonder cadeau vindt.

Elk jaar organiseren ze een grote kunstmanifestatie op het Hembrugterrein. ARTzaanstad is uitgegroeid tot een aantrekkelijk evenement waar verschillende disciplines uit heel Nederland zijn te bewonderen en te ervaren.

Lees meer over het Kunstcentrum op pagina 233 in het boek Zaanse Parels en op pagina 178/179 in het boek Kijk Zaans.

Kunstcentrum Zaanstreek
Vincent van Goghweg 40A
1506 JC Zaandam
Tel. 075 614 12 10
Kunstcentrum

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

Foto: Sarah Vermoolen

Aantal tips: 2

Het Kunstcentrum is getipt voor Kijk Zaans door Vrienden van het Volkspark

Review:

Wij, als bewoners van Oud-West en Vrienden van het Volkspark, zijn er trots op dat we één van de grootste kunstuitleencentra van Nederland hebben. Het Kunstcentrum heeft een enorme collectie van wel 10.000 kunstwerken, onder andere van Zaanse kunstenaars. Mensen met een kleine beurs die van kunst houden, kunnen hier ook terecht. In het winkeltje is design te koop dat je elders in de Zaanstreek niet kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld Pol’s Potten. Het kleurrijke pand is van binnen ook heel mooi. Leuk aan het Kunstcentrum is dat je hier niet de eenheidsworst vindt die zo kenmerkend is voor veel winkels in Zaandam. We vinden het ook leuk dat ze voorheen in het pand hebben gezeten dat de oprichter van het Volkspark, Corver van Wessem, heeft laten bouwen (Westzijde 39).

Tip van Colette Hesse (ANS Mode)

Review:

Veel klanten van ANS Mode komen bij het Kunstcentrum, en vice versa. Tussen beide bedrijven is daardoor wel een klik. Het is mooi om te zien dat ze ook continu aan het vernieuwen zijn, en heel actief zijn. Ze zijn ook echt betrokken bij de Zaanstreek.
Zelf kom ik er voor de cadeaus, want het is altijd de moeite waard om daar te gaan snuffelen. Het is ook altijd leuk om de exposities te bezoeken, want er hangen regelmatig speciale schilderijen waar ik echt van kan genieten.
Soms liggen er sieraden bij ons waarvan onze klanten denken dat ze van het Kunstcentrum zijn. Wij krijgen soms leveranciers, die we soms ook doorsturen naar het Kunstcentrum omdat we denken dat die sieraden daar nog wat beter tot hun recht komen.

Het Kunstcentrum is verkoopadres voor Zaanse Parels