La Cordobesa

La Cordobesa

Zo’n 30 jaar geleden is het Spaanse vleeswarenbedrijf overgenomen dat toen al tien jaar bestond. Op Het Kalf worden in het mooie bedrijf kwaliteitsproducten van hoog niveau gemaakt. En hammen geïmporteerd uit Spanje en Italië. De kwaliteitseisen zijn hoog zodat je zeker weet dat het ambachtelijk met eerlijke ingrediënten is gemaakt. De receptuur van hun eigen producten dateert nog uit de beginperiode. Daarnaast hebben ze zelf ook andere vleeswaren en worsten aan het assortiment toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld chorizo met olijven. De kruiden komen uit Spanje zodat het precies de goede smaak krijgt.

De vleeswaren, worsten en hammen worden aan de groothandel geleverd waardoor het vervolgens via de delicatessenzaken en de betere restaurants op tafel komt.

Hoe herken je de kwaliteit van goede vleeswaren? De stelregel is ‘hoe fijner de vleeswaren des te minder de kwaliteit.’ Je moet de stukje vlees kunnen herkennen die er in zijn verwerkt, daardoor weet je zeker dat je een mooi product hebt.

Bij de vleeswarenfabriek op het Kalf kun je bij een kraam Italiaanse en Spaanse vleeswaren kopen. Hier koop je heerlijke Chorizo, Sesranoham en vele andere delicatessen.

Vleeswaren La Cordobesa
Kalf 4
1509 AD Zaandam
Tel. 075 616 42 30
Ma t/m vr van 8-17 uur
www.lacordobesa.nl

Foto: Sarah Vermoolen

Foto: Sarah Vermoolen

 

Foto: Sarah Vermoolen

Foto: Sarah Vermoolen

Aantal tips: 1

La Cordobesa is getipt voor Kijk Zaans door Wies en Steven Goinga die voorheen het restaurant Zin voerden.

Review:

La Cordobesa is een mooi familiebedrijf dat heerlijke
chorizo worsten maakt. Wij maken hier zowel zakelijk als privé gebruik van.
Ook importeren zij heerlijke Spaanse hammen. Regelmatig werken wij met vlees van het Iberico varken. Bij La Cordobesa doen wij dan onze bestellingen. Zij verkopen op ‘t Kalf ook aan consumenten via een verkoopwagen. Ik kan alle Zaandammers aanbevelen hier eens langs te gaan.