Louis Bertholet

Louis Bertholet

Lichtschilder/fotograaf Louis Bertholet heeft veel exposities in binnen- en buitenland gehad. Hij heeft geëxposeerd in België, Duitsland, Rusland, Japan en China. In 1985 kreeg hij een Gold Award van het Metropolitan Art Museum te Tokyo.

In het binnenland waren zijn exposities onder andere te zien in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Den Haag, Apeldoorn, Eindhoven, Zeist, Dordrecht, Enkhuizen, Beverwijk en Zaanstad.

Meer informatie: overmijnkunst.nl

 

Memory of Delaware  Louis Bertholet C

Memory of Delaware Louis Bertholet C

Tilting world  Louis Bertholet C

Tilting world Louis Bertholet C

Yin  Louis Bertholet C

Yin Louis Bertholet C

Yin Yang  Louis Bertholet C

Yin Yang Louis Bertholet C

LIFE Louis Bertholet C

LIFE Louis Bertholet C

Roan-Mican Louis Bertholet C

Roan-Mican Louis Bertholet C

 

 

 

Louis Bertholet is getipt voor Kijk Zaans door Lida Sanders

Review:

Louis Bertholet (1950) is een fotograaf met een volledig eigen stijl. Ik waardeer zijn werk omdat het anders en eigentijds is.
Als kijker denk ik eerst een normale afbeelding te zien van een stad of een landschap. Maar daarna begint de twijfel, want hetgene dat zichtbaar is, heeft een extra dimensie. Een landschap krijgt magisch realistisch kleuren en vormen, alsof het is veranderd in een droombeeld.
Zijn werk bevindt zich in het grensgebied van surrealisme en abstractie. De afbeeldingen zijn nooit een exacte weergave van de alledaagse werkelijkheid. Louis maakt fantasievolle bewerkingen van de realiteit.
Eigenlijk is hij een schilder zonder kwast; een kunstenaar die verft met pixels; een monnik die puntje voor puntje het beeld naar zijn hand zet. Of zoals hijzelf zegt: “Kleur verwerk ik in een scala van technieken en beelden die in het vrije spel van ‘kijken, ‘zien’ en ‘voelen’ voor de kijk(st)er diverse associaties kunnen oproepen. Begrippen als kosmos, oerbeginsel, leven en dood zijn vaak de sleutel tot mijn inspiratie en uitgangspunt van mijn werk. Het worden foto’s van mijn gedachten.”