Majanka Fröhlich

Majanka Fröhlich

Lees meer over de showmusicals van Majanka Fröhlich op pagina 64/65 in het boek Kijk Zaans. Voor het boek Zaanse Parels heeft ze een mooi verhaal geschreven waarom zij de theaterstad Amsterdam graag verruilde voor de nieuwbouwwijk Saendelft. Zie pagina 44/45 in het boek Zaanse Parels.

Tip van Marlies Romeijnders (beleidsmedewerker cultuur gemeente Zaanstad)

Review:

Sinds 2002 werkt Majanka bij FluXus, het centrum voor de kunsten. Zij is acteur, presentator, dagvoorzitter, debatleider, regisseur, zanger, trainingsacteur, co-trainer, assessor, tekstschrijver en projectleider. Nou ken ik haar niet in alle functies, maar dat ze veelzijdig is heb ik wel mogen ervaren. Zaanstad heeft twee jaar geleden een personeelsfeest voor collega’s georganiseerd. Het was het idee van de gemeentesecretaris om een cabaretgroepje te vormen, samengesteld uit medewerkers. We hadden behoefte aan professionele ondersteuning, een artistieke leider die kan meedenken in de vorm, teksten en uitvoering. We hebben toen onder leiding van Majanka vooral veel geleerd, maar ook heel veel lol gehad. Ze wist iedereen op een heel plezierige manier tot betere resultaten te brengen. Ze luistert, ze kijkt, ze doet het voor, ze is realistisch. Het was gewoon heel erg leuk om met haar aan zo’n programma te werken.
Verder ken ik haar als voorzitter van bijeenkomsten en organisator van evenementen, voorstellingen. Ongelooflijk hoeveel rust ze uitstraalt juist op het moment dat iedereen moet ‘vlammen’. Ze is jong en ambitieus, kan nog alle kanten op, maar ik hoop dat ze nog lang in het Zaanse zal vertoeven, want je kunt op haar vertrouwen en bouwen.