Marja Fafiani

Marja Fafiani

Fotograferen is voor mij een uitdaging om alleen met dat bezig te zijn waardoor de foto zo mooi mogelijk kan worden. Mijn creativiteit haal ik uit tijdschriften en uit mijn omgeving.
Om mijn ideeën voor het thema “kunst en cultuur” in beeld te brengen maak ik een voorstelling uit de tekst die ik van Sarah aangeleverd krijg. Regelmatig moet ik het beeld aanpassen waardoor er de uitdaging ontstaat om een zo perfect mogelijk compositie te krijgen.
In de vrije natuur vind ik de rust om de omgeving volledig te vergeten en alleen bezig zijn met de foto en met de licht bewerking. Vaak genoeg ga ik overdag weg en kom ik pas een paar uur later weer thuis om daarna nog achter de computer te duiken om mijn foto`s te bewerken. Als ik dan met een foto thuiskom waar ik volledig achter sta, is mijn dag helemaal goed.
Ook fotografeer ik graag toneelproducties zo wel voor als achter de coulissen. Ik vind het zo mooi hoe volwassenen en kinderen zo gedreven ergens mee bezig kunnen zijn en zich daar honderd procent in kunnen verliezen. Dit laat ik graag zien in mijn foto`s. Doordat ik veel musicals mocht fotograferen bij FluXus heb ik dit kunnen ontwikkelen.
Mijn creativiteit in het fotograferen wil ik nog verder uitbreiden. Mijn werk is ondermeer te zien in juni 2012 in Het Weefhuis te Zaandijk. Eerder heb ik geëxposeerd bij “kom in de stal” in Zaandam en bij de gemeente Amsterdam.