Marjolijn Hof

Marjolijn Hof

De kinderboekenschrijfster Marjolijn Hof heeft een indrukwekkend aantal boeken geschreven waarmee ze regelmatig prijzen wint. Ook worden de boeken uitgegeven in verschillende talen. Met haar eerste boek Een kleine kans won ze in 2007 de Gouden Uil Jeugdliteratuur Prijs en de Prijs voor de Jonge Lezer en de Gouden Griffel. Het boek werd in 13 talen vertaald en verfilmd als Patatje Oorlog. In 2014 won ze met ‘De regels van drie’ de Woutertje Pieterse Prijs voor beste Nederlandse jeugdboek.

Marjolijn Hof laat haar woonomgeving in Krommenie figureren in haar boek Nul. Over dit bijzondere boek lees je meer in het boek Zaanse Parels op pagina 32/33. De hoofdpersoon in dit boek is geadopteerd, net zoals Marjolijn. Lees Zaanse Parels en ontdek hoe een fictief verhaal in het werkelijke leven van Marjolijn een heel bijzondere wending krijgt.

Foto: Sarah Vermoolen

Marjolijn Hof is getipt voor Kijk Zaans door Hans Kuyper (kinderboekenschrijver)

Review:

Schrijfster Marjolijn Hof uit Krommenie heeft de Gouden Griffel gewonnen met het boek ‘Een kleine kans’. Haar boek ‘Moeder nummer nul’ gaat over adoptie. Zelf is ze ook geadopteerd. Toen ze op zoek ging naar haar echte moeder bleek die vier straten verderop te wonen en kenden ze elkaar zelfs van gezicht. Daar zit natuurlijk een mooi verhaal in. Het is ook een bijzonder aardige collega, die haar baan als bibliothecaresse heeft stopgezet en nu fulltime schrijft. Ze heeft een heel mooie, zakelijke manier van schrijven. Het gaat altijd over onderwerpen die er toe doen.