Moise festival Zaandam

Moise festival Zaandam

Tip van Frank Scholtens (website Kijk Zaans)

Al vele jaren organiseer ik het Onwijsfestival in Spierdijk. Het Moise festival in Zaandam heeft dezelfde opzet, en dat vind ik erg leuk. Het vindt ieder jaar in juni plaats in het Darwinpark. Het is een groot festival, maar niet per definitie met de grote namen. Wel altijd met bands die op een leuke manier muziek maken. Ik vind dit festival een pareltje, omdat het door vrijwilligers wordt samengesteld die het leuk vinden om muziek en kunst te programmeren.

Tip van Wim Wilms (Volkspark Zaandam)

Het Moise festival is een niet alledaags festival, met opmerkelijke muziek. Het lijkt wel een beetje op Oerol of de Parade. De krakerswereld heeft een eigen wereld met muziek en kunst, en tijdens het festival krijg je daar iets van mee. Er is altijd wel een bijzonder groot kunstwerk van laswerk, maar je kunt bijvoorbeeld ook eten in een bedoeinentent.

Tip van Tim Knol (fotograaf Mensen die Zaanstreek kleur geven)

Het is een heel leuk festival, omdat hier vooral alternatieve mensen komen die normaal niet zoveel plekken hebben waar ze hun kunsten kunnen laten zien. Het is heel leuk om naar dit gratis festival toe te gaan, want je bent er van verzekerd dat je extravagante en bijzondere dingen zult zien. Zoals bijvoorbeeld prachtige decorstukken. Het Moise festival wordt georganiseerd door een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

 

 

 

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Zaanse Parels door op de afbeelding hierboven te klikken.

Terug naar overzicht