Nel Tip

Nel Tip

Tip van Schipper Naaimachines

Review:

In een prachtig atelier in een Westzaans houten huis maakt textielkunstenaar Nel Tip tassen, hoeden, bruidskleding, etc. Zij is zó creatief en maakt geweldig mooie dingen.
Het is mooi om te zien hoe het proces bij haar werkt. Wanneer ze bijvoorbeeld een mooie plant in de tuin ziet, gaat ze die eerst natekenen en uitknippen in stof. Daarna wordt de naaimachine er bij gepakt en geeft ze het werk met stiknaden een nieuwe dimensie.
Ze kan door van alles geïnspireerd raken. Het tasje dat Maxima droeg tijdens haar bruiloft vond ze zo mooi dat ze het heeft nagemaakt. Maar ook maakt ze tassen waarin borduurwerken van oude schilderijen zijn verwerkt die ze heeft gekocht bij Het Goed.
Nel kennen we van de winkel. Zij is enthousiast over onze service en hoe problemen kunnen worden opgelost en wij zijn heel enthousiast over haar werk. We vinden het fantastisch wat ze maakt: ze is een echte vakidioot. Wij weten natuurlijk dat je met een naaimachine heel veel kan doen, maar Nel Tip is iemand die letterlijk alle mogelijkheden er uit haalt. Wij staan er soms van te kijken hoe ze borduurt met de machine en welke creatieve steken zij maakt. Zoals dat altijd werkt bij kunst: je moet er maar op komen.
Haar werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen.
Samen met haar man zijn ze een bijzonder Westzaans stel. Wim Tip schildert en speelt orgel. In de dorpskrant van Westzaan schrijft hij elke editie een verhaal over vroeger. Aan de hand van een portret van 100 jaar geleden brengt hij de geschiedenis tot leven.