Nieuwe Huys Concerten Vermaning

Nieuwe Huys Concerten Vermaning

Foto: Sarah Vermoolen

Tip van Hans Kuyper (kinderboekenschrijver)

In de 17e-eeuwse kerk van de Doopsgezinden in Zaandam kun je op zondagmiddag heel mooie kamermuziek beluisteren. In een tijd dat overal bezuinigd wordt op cultuur hebben zij juist besloten om het aantal concerten te verdubbelen. De locatie is prachtig en de muziekkeuze is verrassend. Zo kun je hier Franse impressionistische muziek, aangevuld met werk van de stadscomponist Jurriaan Berger beluisteren. Dat is heel gedurfd. De Mattheus Passion was bij mijn weten nog niet eerder in de Zaanstreek opgevoerd, maar deze organisatie heeft deze wel naar de Bullekerk gehaald. Dat vind ik dapper, dat ze dat gewoon doen. De muziekkeuze varieert van Bach tot moderne muziek. Het heeft iets sereens om hier naar kamermuziek te luisteren in dit prachtige gebouw.

Tip van Frans Wytema

De Nieuwe Huis Concerten worden georganiseerd door de fluitist Roel Stern in de Vermaning in Zaandam. Dit is kamermuziek op hoog niveau door veelal uit de Zaanstreek afkomstige beroepsmusici. De programmering is steeds zeer interessant en veelzijdig.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht