Olivier Rijcken

Olivier Rijcken

De kunstenaar Olivier Rijcken heeft een atelier in pakhuis Bassein (erfgoedwand) in Wormer. Za 13 dec en zo 14 dec houdt hij van 13 tot 17 uur uitverkoop in zijn atelier.

Lees meer over de kleurrijke projecten van Olivier op pagina 76/77 in het boek Kijk Zaans en op pagina 246 in het boek Zaanse Parels.

Aantal tips: 3

Tip van Irmgard de Roy van Zuydewijn (FluXus)

Review:

Olivier Rijcken is heel goed in het samenbrengen van mensen. Hij is een veelzijdige man die goed kan tekenen, maar ook goed kan organiseren. Hij heeft een goed netwerk en krijgt veel voor elkaar. Toch blijft hij bescheiden. Hij zet zich graag in voor de sociale en duurzame kant van de samenleving. Bij De Groote Weiver programmeert hij samen met andere vrijwilligers heel bijzondere bandjes. Ook was hij lang betrokken bij Stichting Oeverloos. En de Week van de Amateurkunst in juni 2011 is mede door hem georganiseerd. Je komt zijn naam op allerlei manieren tegen.

Tip van Jolanda Hoogendoorn (fotografe)

Ik vind Olivier Rijcken een heel goede en veelzijdige kunstenaar. Hij doet veel voor de Zaanstreek en is een onwijs goede illustrator. Hem moet je hebben als je samen je wilt inzetten voor een betere duurzame manier van leven en met elkaar omgaan. Hij kan veel organiseren en beschikt over goede kwaliteiten zodat zaken ook echt lukken.

Tip van De Bieb Zaandam

Review:

De kunstenaar Olivier Rijcken is sterk verbonden met De Bieb Zaandam. We zijn begonnen met graffitiworkshops, die waren zo leuk dat we daar meer mee wilden doen. Er is toen een tekenwedstrijd uitgeschreven. Samen met de winnaars heeft Olivier Rijcken een grote tekening gemaakt op de wand van De Bieb, die is geweldig mooi geworden.