Paradies Decorbouw

Paradies Decorbouw

Vanuit een prachtige lichte ruimte aan de Oostzijde in Zaandam werken Ernst Paradies en Anouk Pool aan wisselende projecten. Afhankelijk van de opdracht ziet onze werkruimte er elke keer compleet anders uit. Wij bouwen en schilderen al 23 jaar decors, maar we maken ook driedimensionaal werk voor films, fotografen, commercials, theater, interieurs, horeca en musea.

‘Amsterdam Noord heeft de naam een verzamelplaats te zijn voor kunstenaars, maar in de Zaanstreek zijn er ook opvallend veel. Ruim 10 jaar geleden zijn een aantal bedrijven uit de Westergasfabriek in Amsterdam naar Zaandam verhuisd. Sinds ook wij hier in De Drieling onze bedrijfsruimte hebben, werken we veel meer samen. We maken daardoor ook veel meer decors voor films in samenwerking met Art Department en Brinkman Decor.’ Ernst Paradies tijdens het interview voor Kijk Zaans. 

Lees meer in het boek Kijk Zaans op pagina 52/53.

Paradies Decorbouw
Oostzijde 302
1508 ET Zaandam
Tel. 075 635 40 07

Tip van Jolanda Hoogendoorn (fotograaf)

Review:

In een pand van De Bedrijvige Bij werkt Paradies Decorbouw aan bijzondere decors. Ik was er al vaak langs gefietst zonder dat ik wist dat hier een dergelijk bedrijf gevestigd was. Daar kwam ik pas achter toen ik een foto bij een verhaal moest maken voor het Noord-Hollands Dagblad.
Ze werkten toen aan decors voor de fotograaf Erwin Olaf – waar ik veel bewondering voor heb. Het is gaaf dat in Zaandam een relatief onbekend bedrijf zit waar heel goede kunstenaars heel mooi en gestyleerd werk maken voor bekende projecten.