Piet Boon

Piet Boon

De interieurontwerper Piet Boon is wereldwijd bekend en een van de bekendste Zaanse iconen. Ooit gestart als meubelmaker is hij tegenwoordig een toonaangevende designer die trots is op zijn Zaanse roots. Naast ontwerpen voor interieurs richt hij zich op steeds grotere projecten, waarbij hij ook het interieur vorm geeft. Zijn werk wordt over de hele wereld gewaardeerd. Het bedrijf zelf noemt het merk puur, sober en duurzaam, met als belangrijkste kenmerken natuurlijke materialen en stoere vormgeving.

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 302/303 meer over de ontwikkeling van Piet Boon.

Piet Boon
Skoon 78
1511 HV Oostzaan
Tel. 020 722 00 20
Piet Boon

Foto: Marja Fafiani

 

 

 

 

 

 

Aantal tips: 3

Piet Boon is getipt voor Kijk Zaans door Joanne Zegers (beeldend kunstenaar)

Review:

Het is leuk dat een man uit Oostzaan internationaal zo bekend en succesvol is. Zijn interieurontwerpen zijn strak en verzorgd. Leuk is dat hij als meubelmaker is begonnen. Hij koopt niet alles in, maar hij maakt ook nog veel zelf in het bedrijf.

Tip van Paul Riteco/Ruud Keinemans (restaurant D’Hoop op De Swarte Walvis)

Review:

Piet Boon is een toonaangevende ontwerper, een Zaanse icoon die bekend is tot ver over de landsgrenzen. Hij is een groot ambassadeur voor de Zaanstreek en Holland.

Foto: Marja Fafiani

Tip van Jan-Willem Kaaijk (Kaaijk Metaalbewerking)

Review:

Ik wil Piet Boon niet zozeer tippen om de dingen die hij maakt, maar meer om de ontwikkeling die hij doormaakt. Het is mooi om te zien hoe iemand ooit is begonnen als aannemer, daarna designer is geworden en nu zijn bedrijf ombouwt rond het merk Piet Boon. Het is mooi om dit groeiproces te zien, en heel inspirerend.