Poelboerderij Jisperveld

Poelboerderij Wormer- en Jisperveld

Ondermeer vanuit de Poelboerderij varen excursieboten door het natuurgebied.

Zie ook Aquaplay.

De poelboerderij speelt een rol in het boek Kijk Zaans, zie pagina 40/41 en op pagina 93 in het boek Zaanse Parels.

Poelboerderij Wormer- en Jisperveld

Aantal tips: 5

De Poelboerderij is getipt voor Kijk Zaans door Menno de Haas (Koogerpark)

De Poelboerderij van Natuurmonumenten ligt verstopt, net buiten de bebouwing van Wormer aan de dijk langs de Zaan, dus je moet het wel weten te vinden. Je kunt hier heerlijk rustig zitten op het terrein, een wandeling maken of in het water spelen. Het bezoekerscentrum is echt leuk voor kinderen. Er zijn regelmatig ontzettend leuke excursies door het veld met platte boten. Je kunt bijvoorbeeld een vleermuizenavondtocht maken waarbij je in Krommeniedijk weer uit het veld komt.

Tip van Pieter Grandiek (café-restaurant De Fabriek)

Ik ben geboren bij het Zwet. Letterlijk bij elk bezoek aan het Zwet en de Poelboerderij denk ik: Wat is het hier mooi! Soms vlieg ik naar bestemmingen duizenden kilometers ver weg. Als ik dan weer bij de Poelboerderij kom, dan geniet ik weer enorm van dit gebied, dat zo dichtbij is en zo prachtig. Zo aan de rand van het verstedelijkte gebied heb je niet meer het idee dat je in de Zaanstreek bent.

Tip van Jan Nieuwhoff (Honig Breethuis)

‘t Zwet is een prachtig natuurgebied. Dankzij de vrijwilligers van de Poelboerderij, die rondleidingen en rondvaarten verzorgen, kun je op een geweldige manier de natuur verkennen. Het is bijzonder educatief wat ze vertellen, ook voor volwassenen. Ik vind het altijd een belevenis om daar te zijn.

Tip van Elly Maijenburg (voorheen eigenaar restaurant Zilte Zegge)

De Poelboerderij is een mooie uitvalsbasis om de natuur van het veenweidegebied te leren kennen. Het is leuk dat ze via hun website en evenementen mensen uit het hele land weten te trekken, zodat meer mensen deze mooie omgeving gaan waarderen.

Tip van Jolanda’s Verkleedkleren

De Poelboerderij is zeker een bezoekje waard. Een paar keer per jaar ga ik er met de kinderen naar toe. Ook gaan de kinderen daar met school heen. Je kunt er heerlijk rustig wandelen, varen of even binnen kijken. Er is genoeg te doen voor jong en oud.