Poelier Ruig Oostzaan

Ruig Wild en Gevogelte

Verkoopadres boek Kijk Zaans

De faam van het familiebedrijf Ruig Wild en Gevogelte reikt ver. De uitstekende producten worden bij de betere restaurants in het hele land geleverd. Maar ook bij particulieren. Bij de winkel in Oostzaan kunnen liefhebbers van eerlijk wild en gevogelte de producten direct kopen. Hier weet je zeker dat scharrelproducten ook echt de naam mogen dragen.

Zie ook pagina 298 in het boek Zaanse Parels en pagina 180/181 in het boek Kijk Zaans. Daar lees je meer over de passie van het familiebedrijf.

Ruig Wild en Gevogelte
Zuideinde 235
1511 GE Oostzaan
Tel. 075 684 73 33
http://www.winkelruig.nl/

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

Aantal tips: 3

Ruig is getipt voor Kijk Zaans door fotograaf Marja Fafiani die aan het boek Kijk Zaans heeft meegewerkt.

Review:

In het hart van Oostzaan vind je een bekende poelier waar mensen uit de hele Zaanstreek hun wild en gevogelte komen halen.  Het familiebedrijf van de Familie Ruig bestaat al meer dan een eeuw! Het assortiment is zo uitgebreid dat je er niet alleen heerlijke kipproducten kunt kopen, maar ook wild en exotische vleessoorten. Hier vind je echt vakkennis, kwaliteit en ambacht. In de maand oktober wordt het wild aangeleverd en kunnen wij niet wachten om een van deze heerlijke producten te kopen en te bereiden.

Ruig is getipt voor Kijk Zaans door Arno en Hafsma Bruinsma  van Paviljoen ‘t Twiske.

Review:

We hebben bewondering voor dit familiebedrijf, dat al zo lang bestaat en kwaliteit levert. Het bedrijf wordt momenteel gerund door een jong enthousiast team dat nieuwe markten weet aan te boren. Ze hebben een indrukwekkend groot assortiment. Alles wat je wilt kunnen ze leveren. De kwaliteit is ook constant hoog.

Ruig is getipt voor Kijk Zaans door Da Vinci Bonbons.

Review:

Ze hebben een goed breed assortiment van kip en wild, aangevuld met spullen die je nergens anders ziet. Zij durven te experimenteren, bijvoorbeeld met sprinkhanen en meelwormen.