Rolschaatsen

Rolschaatsen

‘Het plezier dat we beleven aan rolschaatsen, laten we tijdens de kerstshow aan iedereen zien. Zit de sfeer er goed in en begint het publiek te klappen dan gaan wij ook stralen. De nummers worden direct pittiger geschaatst. De interactie met het publiek maakt het extra leuk.’ Sanne van Nugteren en Sharon Bosvelt tijdens interview voor het boek Kijk Zaans.

Tip van Yvonne de Groot (ZVH)

Review:

Vanaf mijn vierde – 1973 was dat – deed ik aan kunstrolschaatsen. Bij ons in de Rosmolenbuurt in Zaandam was een rolschaatsbaan waar de hele buurt te vinden was. Later kwam er een mooie sporthal, waardoor we het hele jaar rond konden trainen. Wat een luxe! De parketvloer was de mooiste van Nederland.
De hal, sporthal De Struijck, staat er nog steeds en ook rolschaatsen wordt nog volop beoefend. Door de muziek, sierlijke bewegingen en mooie kostuums is het een echte kijksport. Gek genoeg is kunstrolschaatsen in Noord-Holland niet erg bekend, veel clubs vind je in bv Brabant en Zuid-Holland. Maar de Zaanse meiden en jongens doen het nationaal en zelfs internationaal erg goed. Ze trainen er hard voor, met letterlijk veel vallen en opstaan. Ga maar eens kijken in sporthal De Struijck aan de Oostzijde 132  in Zaandam.