Ruben Hoeke

Ruben Hoeke

Tip van Suzanne Serton (De Zaanse invasie)

‘Een grote mix van Soul, Rock, Pop, Boogie en Rhythm & Blues.’ Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues/pop/rockwereld. De gitarist deelde sinds zijn eerste optreden in 1992 het podium met tal van nationale -en internationale topmuzikanten.  Je kunt hem nu al plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues naar een hoger niveau hebben getild.

In 2006 verschijnt van zijn band het debuutalbum SUGAR (Tour de France Plaat / Best verkochte R&B cd 2006) gevolgd door het bekroonde album COEXIST in 2010. Op beide albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de presence. Naast deze twee superalbums, wordt de band geroemd om hun fantastische, energieke live optredens.  In 2008 wordt Ruben door zijn collega muzikanten verkozen als Nederlands Beste Gitarist.

Ruben Hoeke geeft ook workshops ‘Gitaar leren spelen’ bij Oefenruimte Jottem in Wormerveer. Het is een tiendelige cursus die wordt afgesloten met meer presentaties voor het publiek.

Tip van Dennis Jak (Counter Creatives)

Een paar jaar terug verkozen tot beste gitarist van Nederland door collegamuzikanten komt uit een muzikaal gezin. Rob Hoeke ging hem voor en in de voetsporen van zijn pa maakt Ruben met gevoel doorspekte bluesrock.
Zijn nieuwe cd Loaded wordt ongekend goed ontvangen door de pers en het is op zichzelf al een Zaanse Parel.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht