Sarah Kobak

Edelsmid Sarah Kobak

Speciaal voor het nieuwe boek Zaanse Parels heeft Sarah Kobak een heel bijzonder collier ontworpen. Ze verwerkte daar de 9 Zaanse plaatsen in die in het boek tot leven komen. En de 10 parels die volgens Sarah Vermoolen ver boven het Zaanse maaiveld uitsteken.

In haar atelier in het Kreatief Pakhuis geeft ze workshops en korte cursussen waarmee de cursisten hun eigen sieraad kunnen smeden. Het uitzicht vanuit het atelier op de Zaan en de Zaanse Schans werkt zeker mee in de beleving.

Sarah Kobak timmert hard aan de weg als edelsmid met een geheel eigen stijl. Op de grote exposities, zoals Sieraad, staat zij met haar ontwerpen. In de lijn van het Zaans collier heeft ze een eigen sieradenlijn Zaans zilver met diverse ontwerpen.

In haar atelier kun je sieraden kopen, maar ook heeft ze een verkoopexpositie van sieraden van andere Zaanse sieradenmakers.

Op pagina 124/125 lees je meer over het vakmanschap van edelsmid Sarah Kobak.

Sarah Kobak
Kreatief Pakhuis
Lagedijk 146B
1544 BL Zaandijk
Tel. 06 286 105 20
Sarah Kobak

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

Sarah Kobak is getipt voor Kijk Zaans door Bas Husslage

Review:

Het is mooi om te zien hoe Sarah de afgelopen jaren gegroeid is in haar werk. Haar brede scala aan sieraden, combineren vaak een uitstraling van zowel sierlijk als stoer/robuust. De bijzondere kunstwerkjes zijn inmiddels regelmatig onderdeel van indrukwekkende exposities. Daarnaast biedt Sarah workshops. Bijvoorbeeld om zelf trouwringen te maken voor jouw eigen huwelijk. Ook draait Sarah haar hand er niet voor om om sieraden te repareren, waar mensen vaak dierbare herinneringen aan hebben.