Sarah Vermoolen

Sarah Vermoolen

Getipt voor Kijk Zaans

Foto: Esther Prinsze

Als reisgidsschrijver heb ik boeken vol geschreven over Australië, Turkije, Aruba en de Nederlandse Antillen, Korfoe, Nieuw-Zeeland en Normandië. Ik heb overal interessante zaken belicht, zodat de bestemming op een aantrekkelijke manier tot leven kwam. Ik wil graag mensen op een andere manier laten kijken, zodat er een nieuwe wereld voor hen open gaat. Naast buitenlandse bestemmingen heb ik ook Flevoland en andere delen van Nederland goed leren kennen door talloze schrijfopdrachten, ondermeer voor de ANWB en toeristenbureaus. Tegenwoordig maak ik ook artikelen voor het magazine Dichterbij van Rabobank Zaanstreek.

Na het succes van het eerste boek Kijk Zaans waarin we veel parels hebben belicht, maar ook veel nieuwe parels hebben leren kennen, moest er wel een vervolg komen.

Met een nog veel groter team, dat uit verschillende groepen bestaat, hebben we het boek Zaanse Parels gemaakt. Veel professioneel creatieven hebben een eigen bijzondere bijdrage geleverd aan het boek waarmee zij laten zien waarom zij zo gecharmeerd zijn van de Zaanstreek.

Het project krijgt een extra dimensie doordat we er met een professioneel team aan hebben gewerkt. Drukkerij Heijnis & Schipper heeft weer een prachtig boek gemaakt.  Zoals elke bijdrage van deze drukkerij wordt het met veel enthousiasme en een sterke betrokkenheid bij het product gemaakt zodat alle foto’s en verhalen mooi tot hun recht komen. De combinatie van al deze bevlogen mensen maakt ‘Kijk Zaans!’ tot een bijzonder project, waar we met veel plezier aan werken.

Mijn tips: Koogerpark, Jolanda Hoogendoorn, Kinderboekenmarkt, Hans Kuyper en Nicole van der Heijden.

Terug naar overzicht