Slagerij Raa Wormerveer

Slagerij Raa Wormerveer

Bij Slagerij Raa komen mensen uit de hele Zaanstreek voor de befaamde paardenworst. De worsten worden al generaties lang gemaakt volgens receptuur van Cor Raa die de slagerij in 1946 heeft overgenomen. Hier wordt vlees verkocht van kleine diervriendelijke natuurboerderijen uit Noord-Holland en Zuid-Holland.

In het boek Kijk Zaans lees je meer over Slagerij Raa op pagina 110/111. In het boek Zaanse Parels wordt de slagerij vermeld op pagina 59.

Slagerij Raa
Dubbele Buurt 5
1521 DB Wormerveer
Tel. 075 628 14 86
Geen website

Aantal tips: 3

Slagerij Raa is getipt voor Kijk Zaans door restaurant DeVijfdeSmaak

Review:

De buurtslager in Wormerveer verkoopt mooie stukken vlees en vleeswaren. Hij is een ouderwetse dorpsslager, die zelf de koeien selecteert en veel van het slagersvak houdt. Hij vertelt er ook graag over en maakt graag een praatje in de winkel. De slagerij heeft zo ook een sociale functie.
 

Tip van Adri Vas (Zeilvereniging De Onderlinge)

Review:

Slagerij Raa levert altijd de vleeswaren voor de kantine van de vereniging als er festiviteiten zijn. We hebben met deze slager een bijzondere band. Het vlees van slagerij Raa is heel lekker. Hij maakt nog echt zijn eigen spullen. Niets komt hier van de fabriek, en dat proef je. Het is kwalitatief een veel beter stukje vlees dan wat je in de supermarkt koopt.

Tip van Erik van der Laan (Zaanse mayonaise)

Review:

Ook vroeger kwam ik hier al heel graag. Met een aantal vrienden samen kocht ik er altijd superverse paarden- en leverworst, die net klaar en nog warm was. We namen de worst dan mee naar het café, en voelden steeds of het al voldoende afgekoeld was om te snijden. De smaaksensatie die het uiteindelijke proeven teweeg bracht, daar kan ik nu nog steeds van genieten. De worsten van slagerij Raa zijn echt top.