Specialiteitenzaken winkelcentrum Westerkoog Koog aan de Zaan

Winkelcentrum Westerkoog

Winkelcentrum Westerkoog in Koog aan de Zaan is uniek in de Zaanstreek omdat je aan een overdekt plein nog vijf zelfstandige verswinkels vindt. Klanten komen ook uit nabijgelegen plaatsen vanwege die combinatie. Je vindt hier vlees, groente en fruit, vis, brood, kaas en noten van een goede kwaliteit. Leuk om deze kleine ondernemers te steunen want je komt hier voor vakmanschap en vriendelijke ondernemers.

De ondernemers worden ook genoemd op pagina 187 in het boek Zaanse Parels. Het boek Zaanse Parels is te koop bij De Moestuin.

De Moestuin is getipt voor Kijk Zaans door  BB Hal

Foto: Edith van Leeuwen

Review:

In  De Moestuin in winkelcentrum Westerkoog in Koog aan de Zaan werken gedreven jongens die altijd met hun vak bezig zijn. Hier vind je kwaliteitsgroenten. Ze hebben een prachtige vitrine met versproducten. Dit is nog een zaak waar je wortels en aardappels kunt laten schrapen. De boerenkool en salade met bleekselderij zijn ook favoriet bij ons. Alles is hier lekker en vers. Het is duidelijk een zaak met meerwaarde.
De jongens van De Moestuin zijn blij dat er in het winkelcentrum ook nog een goede visboer Runderkamp, de uitstekende specialiteitenslagerij Slagt met een zeer lange traditie en een noten- en kaaswinkel zijn. Zo versterk je elkaar en kunnen mensen bij 5 kwaliteitszaken hun brood, vlees, vis, groenten en kaas halen.

Specialiteitenslagerij Slagt

Review:

Specialiteitenslagerij Slagt wordt gerund door 2 broers die het bedrijf van hun ouders hebben overgenomen, ook hun vrouwen en kinderen werken mee. Het is mooi om te zien dat hier nog vakmanschap wordt uitgeoefend. Het vlees is zoveel lekkerder dan in een supermarkt. De slager vertelt met veel passie over het vlees. Zo hebben ze hier een rookkast die al tientallen jaren oud is en waar het vlees nog op authentieke wijze wordt gerookt. De klant wordt hier getrakteerd op mooie verhalen die het vlees zo nog iets lekkerder maken.

Specialiteit voor de kerst: gourmetschotel, steengrilschotel en ambachtelijk gemaakte rollade.

Slagerij Slagt
Molenwerf 32
1541 WR Koog aan de Zaan
Tel. 075 616 27 77
Geen website
Rcslagt@planet.nl

Vishandel Runderkamp

Bij de vishandel wordt de vis dagelijks vers uit zee aangeleverd. Naast verse vis hebben ze een breed assortiment aan zelfgemaakte sauzen. Hier vind je nog veel soorten vis, ook ouderwetse gerechten zoals verse hom en kuit.

Vishandel Runderkamp