Steven van Noort

Steven van Noort

Tip van Sanne Slotermaker (De winkel van Mo)

Steven van Noort heeft een studio in de oude Honigfabriek. Hij is sterk in portretten. Momenteel is hij bezig met een leuk project ‘366 portrait days’ waarbij hij elke dag een portret maakt van iemand die op zijn pad komt. Iedere keer weet hij iemand weer te fotograferen zoals hij/zij echt is. Dat vind ik heel knap. Ik vind het niet leuk om gefotografeerd te worden, maar hij blijft kalm en stelt je op je gemak. Daardoor weet hij foto’s te maken die heel treffend zijn. Hij legt je vast zoals andere mensen je zien. Dat maakt zijn foto’s heel realistisch. Je wordt door zijn portretten ook nieuwsgierig wie die persoon is.
Leuk is dat hij zich aan het ontwikkelen is in zijn stijl. Hij is altijd met licht bezig en weet dat prachtig vast te leggen. Door hem ga ik daar ook anders naar kijken.
In zijn studio ligt een map met foto’s waar je naar kunt blijven kijken. Daar zitten foto’s in van oude mensen die vast zijn gelegd alsof het schilderijen van Rembrandt zijn. Iedereen wordt mooi door zijn fotografie.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar het overzicht