Stichting Enzo

Stichting Enzo

Atelier
Westzijde 78
1506 EG Zaandam
Tel. 075 612 3000

Tip van Schipper Naaimachines

Review:

Bijzonder aan deze stichting is dat het is opgericht door Karin en Erna die veel ervaring hebben in de gehandicaptenzorg maar zich niet meer thuisvoelden in de steeds groter wordende organisaties. Met Stichting Enzo, die ze zelf hebben opgericht omdat ze het anders willen doen, geven ze in het atelier mensen met een beperking een bijzondere daginvulling. Het gaat dan om mensen met een verstandelijke beperking, psychische problematiek of een niet aangeboren beperking bijvoorbeeld vanwege een ongeval of een hersenbloeding. In het atelier zijn ze de hele dag creatief bezig en maken dan bijvoorbeeld tasjes of kussens, weven theedoeken of andere zaken. Onlangs is er een tweede vestiging geopend waar met keramiek wordt gewerkt. De gemaakte artikelen worden verkocht, ondermeer bij HET Zaandam.
Mensen bezoeken de winkel omdat ze bijvoorbeeld wol of garen nodig hebben. Je merkt hoe heerlijk ze het vinden om lekker te breien of achter de naaimachine te werken en op die manier veel voldoening hebben. Dit werkt wellicht beter dan een bezoek aan de psychiater. Het atelier is gelegen aan de Zaan en dat is natuurlijk een fantastische locatie.

Tip van Zaans Gedaan

Review:

Mensen met een beperking maken hier prachtige dingen. Het is absoluut geen knutselclub. Het keramiek, de stoffen, de handdoeken en de knuffels zijn zo mooi dat je ze graag wil kopen. Ze maken alleen unieke artikelen en soms zit er ook een Zaans tintje aan.