Studio Dirk van der Kooij

Studio Dirk van der Kooij

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 228/229 meer over Van der Kooij 3D, een jonge ontwerper die verschillende prijzen heeft gewonnen en ook internationaal aandacht krijgt. Eigen Huis en Interieur plaatste hem in de top 10 van beste Nederlanders designers.

Studio Dirk van der Kooij
Hemkade 18
Zaandam

Tip van Robert Leferink (Nieuw Hembrug)

Review:

Studio Dirk van der Kooij uit Eindhoven laat zien hoe Nieuw Hembrug er in de toekomst uit kan zien. Dit jonge innovatieve bedrijf vestigt zich najaar 2013 op het Hembrugterrein in het monumentale optiekgebouw van de voormalige Rijks Artillerie Inrichtingen met een design studio, een geavanceerde productieruimte, en een winkel.
De prijswinnende in 3D geprinte ontwerpen van Dirk van der Kooij trekken wereldwijd de aandacht. Op 14 juni 2013 maakten koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun bezoek aan het Hembrugterrein kennis met een kleine selectie van het assortiment van de Studio: stoelen en lampen. Een speciaal voor de gelegenheid gemaakte oranje stoel ging als geschenk mee met het koningspaar.
Met de nieuwe grote vestiging van Studio Dirk van der Kooij op Nieuw Hembrug ontkiemt in de Zaanstreek een nieuwe loot aan de stam van de ambachtelijke productie.