Team Zaanse parels

Kijk Zaans is een idee van Sarah Vermoolen om de parels van de Zaanstreek met elkaar te verbinden. De Zaanse parels zijn bijzondere mensen, producten en bedrijven die vol passie werken om de Zaanstreek meer kleur te geven.

Het eerste boek Kijk Zaans (oktober 2012) was gelukkig een succes. De oplage van 1970 exemplaren was in 1 week weg en veel mensen lieten weten dat ze belangstelling hebben voor een vervolg. De laatste exemplaren van het boek Kijk Zaans zijn nog te koop bij enkele kwaliteitsadressen.

We gaan een nieuw boek maken over en met Zaanse parels. Het wordt anders qua opzet, omdat  30 Zaanse professionele fotografen, kunstenaars, schrijvers, theatermakers een eigen spread gaan vullen met een Zaans onderwerp dat ze graag willen belichten. Daarnaast gaan we plattegronden opnemen met iconen van de parels.

Bij dit project zijn diverse Zaankanters betrokken die de Zaanstreek op een aantrekkelijke manier willen laten zien. Het drukwerk en de vormgeving wordt verzorgd door Heijnis&Schipper, bekend vanwege de vele mooie Zaanse uitgaven.

Talloze gevorderde amateurfotografen brengen een Zaanse plaats mooi in beeld. Jolanda Hoogendoorn begeleidt de fotografen (beeldredactie).

 

 

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Zaanse Parels door op de afbeelding hierboven te klikken.

Copyright © Sarah Vermoolen-2011. Alle rechten voorbehouden. Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sarah Vermoolen, materiaal dat zich op de Kijk Zaans website bevindt, of  een met de Kijk Zaans website verband houdend medium is opgeslagen, te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.