Tim de Vries

Tim de Vries

Tip van Piet de Koning (Zaantheater) (onderstaand stuk dateert van 2011)

De jonge violist Tim de Vries treedt wel eens op in het Zaantheater met een open podium. Wanneer hij op het toneel staat, dan zit de hele zaal met zijn mond open. Iedereen weet meteen dat hij er is en dat hij gaat optreden. Viool is niet zo’n makkelijk instrument, maar hij kan het bespelen. Hij pakt zijn viool op en heeft meteen de zaal te pakken. Publiek herkent onmiddellijk kwaliteit. Dat hoef je nooit uit te leggen, dat voel je aan je nekharen. Hij is nog jong, maar als hij op het podium staat dan gaat hij er gewoon voor. Hij heeft eerst muziekles gevolgd bij de FluXus Muziekschool en volgt nu in Utrecht speciale lessen voor muzikale talenten aan het Conservatorium waar hij het liefst ingewikkelde stukken speelt.

Zaterdag 24 november (2011?) is er een speciale tv-uitzending rond het jonge Zaanse talent Tim de Vries (12 jaar). De violist is om 19.30 uur te zien op Ned 3 bij ‘Jong talent in muziek’. Hij krijgt een masterclass van de bekende violiste Simone Lamsma. Tim gaat ondermeer een lastig stuk van Bach spelen. Zaterdag 24 november is er een speciale tv-uitzending rond het jonge Zaanse talent Tim de Vries (12 jaar). De violist is om 19.30 uur te zien op Ned 3. Hij krijgt een masterclass van de bekende violiste Simone Lamsma. Tim gaat ondermeer een lastig stuk van Bach spelen.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht