Timo de Regt

Timo de Regt

Tip van Tineke Alberts (Trias VMBO Krommenie)

Review:

Timo de Regt, directeur bij PDZ, speelt al jaren een actieve rol binnen de opleidingen van het Trias.
Al jarenlang, nog voor de nieuwe school was gebouwd, komt Timo gastlessen geven aan onze derde klas leerlingen van de sector Economie. De leerlingen gaan op stage, en hoe zoek je een goede stage? Geheel aangepast aan het denkniveau van de leerlingen geeft hij ze de boodschap dat je andere mensen nodig hebt, en dat die je ook willen helpen verder te komen. Je netwerk begint bij familie, vrienden en bijvoorbeeld je sportclub. Grappig is dat Timo steeds meer begrijpt wat de leerlingen nodig hebben, en behalve veel ondersteuning, corrigeert hij ze nu ook.
“Waarom ga je stage lopen?”
“Omdat het moet van school.”
Hij geeft aan dat ze vanaf nu meer verantwoording moeten nemen voor hun eigen leven, dus ook beter moeten nadenken over hun toekomst. Als de docenten of de ouders dat zeggen, geloven ze het niet. Als Timo het vertelt, is het waar. Daarom is het ook zo belangrijk.
Vanaf 2007, het jaar waarin de Zaanse Ondernemersdag op het TriasVMBO plaatsvond, heeft hij het idee geopperd om een Jeugdjury te sponsoren en begeleiden, die ook een Zaanse onderneming van het jaar kiezen. Bij de sector Economie is Timo een graag geziene man, en een rolmodel voor de leerlingen.
Tijdens zijn activiteiten zijn het natuurlijk de leerlingen die door de stage- en netwerktraining zich beter kunnen presenteren, maar wij als docenten leren daar ook veel van. Feedback van een ondernemer is niet te onderschatten voor ons onderwijs. Wij leiden tenslotte het personeel van de toekomst op!