Toko Gembira Zaandam

Toko Gembira

Toko Gembira is een supermarkt met een groot assortiment aan Indonesische ingrediënten. Bezoekers komen hier ook voor de heerlijke gerechten die je thuis kunt opwarmen.

De winkel wordt genoemd op pagina 217 in het boek Zaanse Parels.

Toko Gembira Zaandam
Rozengracht 26
1506 SC Zaandam
Tel. 075 614 95 57
www.gembira-zaandam.nl

Aantal tips: 1

Toko Gembira is getipt voor Kijk Zaans door Dorrit Nijhuis ( eindredacteur boek Kijk Zaans)

Review:

Toko Gembira doet zijn naam eer aan, want je wordt meteen blij (‘gembira’) als je daar binnenkomt! Ik ben vaak in Indonesië geweest, en voor mij is deze winkel een feest van herkenning, met al die lekkere dingen die ze verkopen, en alle geuren die je kan opsnuiven. Ik vind het ook altijd zo gezellig dat er veel Indonesisch en Indisch gesproken wordt in de winkel. En je kan er heerlijk rondscharrelen. Bij mij gaat het meestal zo van: o ja, ik wil ook nog verse tahoe meenemen, en een paar bamisoepjes, en o ja, kroepoek en spekkoek voor de kinderen (dus ik beland altijd met een goed gevuld mandje bij de kassa…). Meestal zwicht ik ook nog voor een meeneemgerecht, want hoewel ze alle ingrediënten verkopen om zelf lekkere maaltijden te maken is het ook wel heel aanlokkelijk om iets mee te nemen dat al klaar is. Ze hebben van alles, van de bekende nasi goreng tot allerlei speciale gerechten. De mensen die in Toko Gembira werken zijn heel vriendelijk en behulpzaam, en het eten vind ik altijd ‘enak’ (lekker)!