Trudi Sennhauser

Foto: Tim Knol

Fotograferen is voor mij werken met beeldtaal. Net als bij het schrijven van een tekst is het bij fotograferen de uitdaging om een onderwerp zo mooi mogelijk te laten zien. Als fotograaf laat ik een beeld tot leven komen door de lichtval, schaduwen, kleur en compositie, maar ook door te spelen met scherpte en onscherpte.
Ik werk graag aan projecten, zoals bijvoorbeeld mijn portfolioserie over de Zaanse Puinbreker. Ook vind ik het een uitdaging om natuur en Zaanse industrie samen in beeld te brengen. Kijk Zaans vind ik een erg leuk initiatief, waar ik graag een bijdrage aan wil leveren. Ik verheug me er op om mijn thema, het Zaanse uitgaansleven, op een bijzondere manier in beeld te brengen.
De kunst van het fotograferen heb ik geleerd bij de fotografiecursussen van Fluxus (Centrum voor de Kunsten Zaanstad). Ik heb regelmatig foto’s gemaakt voor de brochures en persberichten van FluXus, en ook heb ik foto’s geleverd aan Dagblad Zaanstreek. De laatste jaren exposeer ik in juni altijd in Het Weefhuis met mijn eigen fotoseries, zoals ‘De Puinbreker’ en ‘Schoonheid in verval’.

Mijn tips: filmtheater De Fabriek, Jura Hairstyling, biologische boerderij Rutte, kunstgreep Oostzaan en Heerlijk.

Terug naar overzicht