Urn atelier Vergouw

Urn Atelier Vergouw

Tip van Linda Feeke (ingezonden bericht)

Urn Atelier Vergouw maakt de dood onderdeel van het leven. Op geheel eigen wijze maakt Marieke Vergouw herdenkingsobjecten van keramiek. Bijzonder is dat je een urn ook in samenwerking met Marieke kan vormgeven, zowel als nabestaande, maar ook voor jezelf.

De talentvolle Marieke heeft een passie voor keramiek. Zij laat emotie en gevoelens binnen in haar atelier en helpt het zijn weg te vinden in klei.
Daarnaast geeft zij workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen.

Japan en de Zaanstreek brengt ze op bijzondere wijze samen door Raku stook sessies aan te bieden bij molen De Windjager.  Ze is trots op haar Zaanse roots.

Kenmerkend voor Marieke vind ik haar authenticiteit, intimiteit, positieve sfeer, passie en de liefde die zij heeft voor creëren en voor de mens. Niet alleen haar werk raakt je, ook haar persoonlijkheid laat een warme gloed in het hart achter.

Constant in ontwikkeling, zichzelf steeds opnieuw ontdekken en nieuwe uitdagingen aan het zoeken. Ze beschikt over een tomeloze gedrevenheid die haar ver zal brengen.
Haar werk heeft internationale allure. Ze heeft de potentie groot te worden, zonder daarbij haar Zaanse nuchterheid te verliezen. Niet alleen de vormgeving van de urnen, ook haar andere objecten zijn bijzonder, ze laten zien wie zij is.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar het overzicht