Varen op de Zaan

Varen op de Zaan

Aantal tips: 3

Foto: Edith van Leeuwen

Tip van Ekko Scholtens (website Kijk Zaans)

Review:

De Zaan is de snelweg van de Zaanstreek. Deze hoofdader, waarop nog altijd grote vrachtschepen voorbij varen, laat alle facetten van de streek zien. Elke Zaankanter moet de omgeving eigenlijk een keer vanaf het water bekijken. Heb je zelf geen boot en ken je niemand met een boot, dan moet je een keer met de Zaanhopper of het Voetveer mee om de Zaan in al zijn schoonheid te bekijken.

Tip van Majanka Fröhlich (theatermaakster)

Review:

Het bewegende water, de  wisselende luchten, de prachtige omgeving en de grote groene vlaktes  zijn een grote inspiratiebron voor mij. Het geeft mij het vermogen om  in deze ruimte een neutraal verhaal om te buigen tot
poëtisch en ongrijpbaar theater.

Tip van Marc Prins (Dekker Watersport)

Review:

Leuk aan de Zaan is dat je het ene moment langs een fabriek vaart en het volgende moment langs een 300 jaar oud monumentaal pand. Door de ontwikkeling van de afgelopen twintig jaar zie je de ‘waterkant steeds mooier worden. Door het Zaanoeverproject heeft het gebied een goede impuls gekregen. Dat is heel mooi om te zien.
Ik vind het zelf ook heerlijk om te varen. Wanneer de motor uit gaat en het zeil omhoog dan voel je de rust en ben je  één met de natuur. Dat sfeertje aan boord is heerlijk. Varen is zo leuk.