Voetveer Zaandijk

Voetveer Zaandijk

In 2018 startten bevlogen buurtbewoners het Voetveer met als basissation het zwartgeteerde huisje op de Zaanse Schans, naast molen de Bonte Hen. Jaarlijks worden er zo’n 20.000 mensen overgezet die verrast worden door wat ze in Zaandijk aantreffen. Met een geschreven rondwandeling ontdekken ze hoe mooi dit dorp is dat werelderfgoedkwaliteit heeft.

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 140 meer over de voetveer Zaandijk.

De voetveer is getipt voor Kijk Zaans door de Groene Smaak

Review:

Toeristen maar ook Zaankanters vinden het voetveer een leuk initiatief en kunnen een leuk tochtje maken over het water. Het is echt een belevenis om vanaf de Honigsluis (die al honderden jaren oud is) aan de Lagedijk op het voetveer te stappen. Het kost maar 1 euro.
Vroeger was het op zondag stil in de buurt, door het voetveer is het hier nu altijd levendig. Zaandijk is met het voetveer echt op de kaart gezet, en terecht. Want hier zijn zoveel mooie zaken, zoals het Honig Breethuis, het Weefhuis en het Kreatief Pakhuis. Je kunt ook een wandeling maken vanaf de sluis naar de Domineestuin, de inspiratiebron van Sjoerd Soeters voor het nieuwe stadhuis in Zaandam.
Het zicht op de molens vanaf deze kant is ook heel mooi.