Welcome to the future

Welcome to the future

Tip van Marlies Huis (recreatieschap Het Twiske)

Review:

Eens per jaar wordt het festival ‘Welcome to the Future’ in het Twiske gehouden. In juli  treden van 12 tot 24 uur bekende dj’s op met technomuziek. Mensen uit het hele land komen hier op af. Het is een soort Dance Valley maar dan iets kleiner. Het is een heel gezellig festival waar speciaal banken voor worden neergezet om te chillen. Ze kiezen bewust voor deze natuurlocatie, want ze presenteren zich ook als groen festival. Zo is er bijvoorbeeld biologisch voedsel te koop bij allerlei kraampjes.
Leuk is ook dat ze vóór het festival een vrijwilligersdag in het Twiske organiseren. Jongeren die zich een dag lang inzetten voor het recreatiegebied, door bijvoorbeeld bomen te planten en te snoeien, verdienen zo een vrijkaartje voor het festival. Hier zijn we ook heel blij mee. Elk jaar geven zich er honderden vrijwilligers voor op.

Tip van Arno en Hafsma Bruinsma (Paviljoen ‘t Twiske)

Review:

Alweer voor de vierde keer wordt dit evenement gehouden in het Twiske. Wij vinden het erg leuk dat het Twiske daardoor ook op de kaart is gezet als hip evenemententerrein. Op het festival komen wel duizenden mensen af die wellicht daarvoor nog nooit in dit natuurgebied zijn geweest. Het is een hip evenement met een heel diverse programmering en heel vriendelijk publiek.