Zaan de Wandel

Zaan de Wandel

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 13.200 vrouwen en 100 mannen te horen dat ze borstkanker hebben. En dan is er maar één ding dat telt: beter worden! Voor hun genezing is onderzoek naar borstkanker essentieel. Stichting [Z]aan de Wandel organiseert sinds 2011 jaarlijks een wandeltocht door Zaanstad en omstreken om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker.

De opbrengst komt volledig ten goede aan een project van het oncologische centrum ZMC/Esperanz én borstkankeronderzoek door het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek.  www.zaandewandel.nl.

Op 9 september 2018 is het weer zover.

 

Tip van Paul Riteco/Ruud Keinemans (restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis)

Review:

Een keer per jaar is er een georganiseerde wandeltocht, waarbij de opbrengst is bestemd voor borstkankeronderzoek bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. De organisator Dick Dekker heeft zijn moeder verloren aan borstkanker. Met deze activiteit wordt elk jaar tientallen duizenden euro’s opgehaald.
Het geld komt volledig ten goede aan onderzoek naar borstkanker. Het geld gaat direct naar zijn contact bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het Zaans Medisch Centrum. Daarmee worden arts-assistenten betaald die onderzoek verrichten en medische apparatuur.Veel mensen krijgen helaas te maken met borstkanker. Het is mooi om samen te wandelen om hen te steunen, te herdenken en om te zorgen dat de ziekte gestopt wordt. Wat zou het indrukwekkend zijn als bijna de hele Zaanstreek uitloopt voor dit goede doel.

Je kunt zelf meewandelen en een bedrag inleggen en je laten sponsoren zodat je extra geld inbrengt. Of je kunt natuurlijk iemand sponsoren die meeloopt. De rotaryclubs en talloze bedrijven hebben hun medewerking al toegezegd. Mooi hoe iedereen zijn steentje bijdraagt, zoals Carebo met t-shirts. Je kunt je ergens bij aansluiten  of je individueel inschrijven.

Filmpje Youtube

Filmpje Youtube