Zaans Erfgoed

Vereniging Zaans Erfgoed

Via een magazine en verschillende activiteiten houdt de vereniging de belangstelling voor het Zaans erfgoed levend.

Zaans Erfgoed

Aantal tips: 1

Zaans Erfgoed is getipt voor Kijk Zaans door Peter de Vries, de man achter het Hembrugmuseum

Review:

Enkele jaren geleden werd ik door de vereniging Zaans Erfgoed uitgenodigd om mee te doen aan een erfgoedmarkt op het Hembrugterrein. Het werd een groot succes. Als collectiebeheerder van de A.I./Hembrug/Eurometaal heb ik later opnieuw contact gezocht. Direct was ik welkom en ontmoette ik vele enthousiaste leden, die zich op verschillende manieren inzetten voor het behoud en zichtbaar maken van het Zaans erfgoed.
Op hun uitnodiging heb ik bij een brunch bij de Bieb in de oude chocoladefabriek mijn eerste lezing gehouden over de geschiedenis van het bedrijf AI/Hembrug/Eurometaal.
Omdat zij zich sterk maken voor het behoudĀ  van de geschiedenis van het leven en werken in de Zaanstreek, zijn we samen een werkgroep gestart. Met als doel om de mondeling geschiedenis van het bijzondere bedrijf AI/Hembrug/Eurometaal vast te leggen. Spontaan melden zich vier vrouwen vrijwillig aan voor dit project.
De vereniging Zaans Erfgoed isĀ  een goede club mensen die zich in allerlei werkgroepen inzetten voor het erfgoed in de breedste zin van het woord.