Zaans gedaan

Cacaolab Zaans gedaan

Bij Zaans Gedaan werken bevlogen ondernemers die ervoor hebben gezorgd dat er in de Zaanstreek weer chocolade wordt gemaakt! Overal staan fabrieken waar cacao wordt geproduceerd voor de wereldmarkt. En nu kun je dus ook weer echte Zaanse chocolade kopen én maken. Daarvoor gebruiken ze de mallen van de fabriek Boon die in Wormerveer stond.

Je komt hier voor mooie verhalen, heerlijke chocolade en om workshops te volgen. Ze hebben veel kennis van chocolade maar ook van papier, drop en zeep. Met deze typisch Zaanse producten weten ze te experimenteren en de gasten te verbluffen met hun kennis en vakmanschap.

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 146/147 meer over hun vakkennis en passie voor de echt Zaanse producten.

Zaans Gedaan
Kalverringdijk 25
1509 BT Zaandam
Tel. 06 2421 41 16
Zaans Gedaan

 

Aantal tips: 2

Zaans Gedaan is getipt voor Kijk Zaans door Bas Husslage

Review:

In de zwarte schuur op de Zaanse Schans – tussen molen de Huisman en molen de Gekroonde Poelenburg – vind je een heel verrassend leuke Zaanse parel. Zaans Gedaan is een superleuk, ambachtelijk workshop-initiatief van de Zaankanters Pauline Gingnagel en Sabien Poutsma. Onder hun leiding kun je in de schuur drop, chocolade of papier maken en  veel productkennis op doen. Beiden zijn ze zeer bedreven in educatieve projecten. Pauline was jarenlang betrokken bij het Molenmuseum, maar werkt inmiddels als zelfstandige. Sabien werkt voor het Van Goghmuseum en initiatiefnemer van www.melkpakkenpunt.nl 

Tip van B&B ‘t Zaanse Koopmanshuis

Review:

Pauline Gingnagel organiseert samen met een collega geweldige workshops ‘Van cacaobonen tot chocolademaken’. Dit sluit zo perfect aan bij de Zaanstreek dat je je afvraagt waarom nooit eerder iemand op dat idee is gekomen. Pauline is zelf chemicus en dus  heeft zij de perfecte achtergrond om bezoekers te leren hoe het proces werkt. Ze geeft ook workshops ‘drop- en papiermaken’ vanuit een prachtige locatie, een schuur op de Zaanse Schans. Het is heel spannend dat ze dit is gaan ondernemen. Wie weet wat er allemaal nog gaat volgen. Dit is natuurlijk een prima middel om de Zaanstreek te promoten.