Zaans vuur

  • Zaans Vuur
    Het Zaantheater bestond in december 2014 15 jaar. Dit is gevierd met een indrukwekkende en gevarieerde jubileumvoorstelling. Alles was er op gericht op zoveel mogelijk Zaankanters mee te laten doen en te laten genieten. Het verhaal gaat natuurlijk over de Zaanstreek. Er speelden bekende Zaankanters mee.
  • Opvallend veel Zaanse Parels waren betrokken bij dit project. Bas Husslage maakt everschillende gedichten die door bekende Nederlanders worden voorgedragen. Peter de Rijcke heeft een schildering gemaakt voor het decor. Het Jeugdtheater aan de Zaan werkte natuurlijk mee. De Kift maakte de muziek. Het project stond onder leiding van de Zaanse regisseur Bruun Kuijt die ondermeer naam heeft gemaakt met verschillende andere mooie Zaanse voorstellingen. Daarnaast werkten er veel amateurs mee die auditie hebben gedaan.
  • Van 10 tot 15 december lieten 106 Zaanse zangers, 17 wonderkinderen, De Kift, 20 Zaanse acteurs, 13 Zaanse beroemdheden, 123 kinderen, de Zaanse regisseur Bruun Kuijt, 1 Zaanse schrijfster, 8 korfballers en 2 pianisten zien en horen hoeveel talent er in de Zaanstreek is.

Klik op 2, 3, 4 om meer foto’s te zien.