Zaansch Faam

Zaansch Faam

Tip van Haremakerai

Review:

Zaansch Faam is een winkel waar we er in de Zaanstreek nog te weinig van hebben. In de winkel op de Westzijde verkoopt eigenares Willemien Beudeker unieke spullen voor in en om het interieur. De collectie bestaat uit vintage, handgemaakte en nieuwe unieke producten. Doordat alles nauwkeurig uitgezocht wordt zijn de voorraden klein en wisselt het assortiment constant. Hierdoor blijft Zaansch Faam vernieuwend en zal je altijd verrast worden als je een bezoek brengt aan de sfeervolle winkel.
Willemien heeft altijd al een voorkeur gehad voor ‘oude’ spullen en het opknappen hiervan. Ze is een rasechte verzamelaar en weet moeiteloos de krenten uit de pap te halen. Door de vintage spullen op haar manier te combineren met nieuwe spullen laat ze zien dat vintage prima past in een hedendaags interieur.
“Het mooie aan oude spullen is dat je ziet dat er tijd in het ontwerp werd gestoken, de materiaalkeuze is vaak mooier en de vormentaal is beter uitgewerkt. Vaak is zo’n oud meubelstuk nog prima te gebruiken door zijn degelijkheid, maar heeft het net een opfrisbeurt nodig om de schoonheid er weer van in te zien. Bij voorkeur laten we altijd elementen terugkomen die het originele meubel uniek maken, zoals koperen pootjes of een mooie laag teak-fineer. Ik vind het ook leuk om mensen in te laten zien dat je iets prima kunt hergebruiken en dat oude elementen niet ‘oudbollig’ of ‘muf’ hoeven te zijn maar juist een toevoeging zijn voor je leefomgeving, mits je ze op een goede manier combineert en gebruikt.”
Naast dat Willemien de spil is van de fysieke winkel ‘Zaansch Faam’ schrijft ze ook regelmatig stukjes op de gelijknamige blog. Hier lees je over de nieuwste kringloopschatten, opvallende trends voor in het interieur en geeft ze een kijkje achter de schermen.
Voor mensen en bedrijven die de stijl en visie van Zaansch Faam helemaal zien zitten is er ook de mogelijkheid om bij Zaansch Faam advies aan te vragen wat betreft hun interieur.
Ben je op zoek naar een cadeautje, een meubel, advies of zomaar iets wat net even anders is breng dan zeker een bezoek aan deze bijzondere winkel in het hart van Zaandam. Zaansch Faam is open op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur. Zo nu en dan hebben ze een extra openingsdag dus houd hun Facebookpagina in de gaten!