Zaanse Pannenkoeken Paleis Zaandam

Het Zaanse Pannenkoeken Paleis Zaandam

Tip van Simone Ronchetti (fotograaf thema Musea)

Deze tip geef ik niet voor de smaak van de pannenkoeken, maar voor de smaak van de Italiaanse thee. Ik weet niet hoe de thee heet, het is iets met citroen of limoen en ik vind het smaakvol. Dat ik het zo lekker vind, zou door de plek kunnen komen. Omdat ik geen achtertuin of beetje prettig balkon heb, ga ik graag een kopje thee drinken bij het Pannenkoeken Paleis aan de Wilhelminasluis. Bij mooi weer is het een zalige plek, boten gaan af en aan en de brugwachter heeft het er maar druk mee: geld ophalen, om daarna de brug en de sluizen te openen, je kijkt je ogen uit. Soms neem ik na de thee nog een Italiaans ijsje en geniet ik nog even langer van deze Zaanse plek. Hoe lang dat nog kan weet ik niet; eind 2012 zullen de werkzaamheden voor het verbreden van de Wilhelminasluis beginnen en ik heb geen idee hoe het er hier in 2014 uit zal zien.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht