Zondagmiddag brunch Bieb Zaandam

Zondagmiddag brunch Bieb Zaandam

Foto’s: Trudi Sennhauser

Tip van Hans Kuyper (kinderboekenschrijver)

Ik kom regelmatig in de Bieb bij de culturele zondagmiddagen. Er staat altijd wel iets onverwachts en verrassends op het programma. Bijvoorbeeld een lezing over molens, het nieuwe centrum, of Zaanse schrijvers. Ik heb er zelf wel eens Nescio voorgelezen. De locatie zelf is natuurlijk ook fantastisch.
Mijn kinderen kwamen hier regelmatig boeken lenen. Zelf doe ik dat niet, want ik wil een boek nooit terugbrengen. De bieb heeft een grote collectie Zaanse boeken. Er zijn weinig plaatsen in Nederland waar het streekbewustzijn zo groot is als hier. Boeken over de Zaanstreek worden daarom altijd veel verkocht en geleend. Sommige Zaanse boeken kun je niet lenen, maar wel in de bieb raadplegen.

De Boekenzwerm, Katrine van Klaveren

Zondag 18 november presenteer de kunstenaar Katrine van Klaveren een boek bij het unieke kunstwerk ‘De Boekenzwerm’. Ze laat zien hoe De Boekenzwerm tot stand kwam en vertelde over de verhalen achter het kunstwerk. 

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar het overzicht