A8erna Koog aan de Zaan

 

A8erna Koog aan de Zaan

Tip van Edwin Woudt (Zwaluwfiets, Woudt Koog aan de Zaan)

Review:

Ik ben erg trots op dit plein en hoe het tot stand is gekomen. Daar ben ik ook nauw bij betrokken geweest. Rond dit plein liggen mijn roots, want hier zat ik op school, voetbalde ik, en ook ligt mijn overgrootvader hier bij de Kogerkerk begraven. Toen er een snelweg dwars door de buurt werd aangelegd, waren mensen in eerste instantie niet enthousiast.
Maar het bracht ook vrijheid, omdat je vanaf die tijd allerlei plaatsen makkelijker kon bereiken. Mijn vader vertelde hierover aan een kunstenaar, en die heeft de tekst in een van de pilaren verwerkt. Ook de Kogerkerk op het plein vind ik fantastisch. Ik ben niet gelovig, maar het is erg mooi om te zien hoe de kerk met veel zorg en energie gerestaureerd wordt. Het uitzicht vanaf de toren is grandioos. Ieder jaar komt het plein bij de kerk tot leven bij de intocht van sinterklaas en bij de kerstmarkt. Het is leuk dat er elk jaar veel vrijwilligers meehelpen zodat er veel mensen kunnen genieten.