Arjan ten Pierick

Arjan ten Pierick

Fotograferen doe ik nu al een aantal jaar met veel plezier. Door cursussen en workshops, maar ook door het lezen van tijdschriften, vakbladen en websites, doe ik steeds weer nieuwe ideeën op. Ik heb geen specifieke voorkeur; ik vind alles leuk om te doen. Een keer per maand ga ik er met een kleine groep fotografen op uit, waarbij we iedere keer een andere locatie met een specifiek thema kiezen.

Ik heb al eerder voor Sarah foto’s mogen maken, dat was voor een krantenartikel. Toen ze me vroeg of ik wilde meewerken aan een boek, antwoordde ik direct ‘natuurlijk!’ Fotograferen met een opdracht is erg leuk, het brengt mij op plekken waar ik anders nooit zou komen. Ook de personen die ik hierbij ontmoet maken het interessant en veelzijdig.

Ik heb gekozen om de foto’s te maken voor het thema Bedrijvigheid, omdat de ambachten met de daarbij bijbehorende techniek mij boeien. Van te voren verdiep ik mij in het bedrijf en de persoon via de website en door het lezen van het door Sarah gehouden interview. Op locatie bekijk ik de omgeving om te bepalen hoe en wat ik ga fotograferen. Ik let op details, zoals gebruikte gereedschappen, lichtval en interessante eigenschappen die bij het werk horen. Het is mooi om de persoon in kwestie tijdens zijn werk te fotograferen, om zo de passie van het vak goed in beeld te krijgen.

Omdat techniek mij boeit en ik in de ICT werkzaam ben, ben ik zelf ook een website aan het maken. Hierop plaats ik kleine series van mijn mooiste foto’s.

Mijn tips: Burgemeester in ‘t Veldpark, Polder Oostzaan, Krommeniedijk, Slagerij de Ridder en veenweidekroket.

Terug naar overzicht