Da Marcello Krommenie

Da Marcello Krommenie

Onderstaand restaurant wordt tegenwoordig gerund door de broer van Marcello onder de naam Damiano Gastronomia Porta Via.

Het Italiaanse restaurant Da Marcello is een geweldig restaurant voor pijnproevers. De Italiaanse gastvrijheid, de culinaire gerechten, de wijn en het dessert zorgen voor een mooi afgestemd geheel waar alles klopt.

De bevlogen kok Marcello en zijn bijzonder aardige vrouw Liliane zorgen dat iedere gast zich thuis voelt en zich verwend voelt. Daardoor kom je graag terug. Want hier krijg je weer het gevoel wat je ook in Italië zelf ervaart. De producten zijn allemaal van de beste kwaliteit en worden met veel zorg bereid. De kok houdt er een hoog niveau op na. Hier komt je voor echt Italiaans eten!

Da Marcello wordt uitgebreid beschreven in het boek Kijk Zaans op pagina 206/207. Voor het boek Zaanse Parels heeft Marcello Veletri een ‘Zaans-Italiaans’ gerecht bedacht, zie pagina 30/31. Het restaurant wordt ook beschreven op pagina 17 in Zaanse Parels.
 

Damiano Gastronomia
Zuiderhoofdstraat 72
1561 AP Krommenie
Tel. 075 621 68 05
Da Marcello Krommenie

 

Aantal tips: 4

Da Marcello is getipt voor Kijk Zaans door Majanka Fröhlich (theatermaakster)

Review:

In dit Italiaanse restaurant in Krommenie word je gastvrij onthaald door de Italiaanse kok Marcello en zijn vrouw Liliane. Er wordt ontzettend lekker én duidelijk met passie gekookt. Mensen die van lekker eten houden, raad ik zeker aan daar te gaan eten. Je krijgt er geen pizza; het is een restaurant voor fijnproevers. Als klant geniet je van de goede sfeer en de gastvrijheid van al het personeel. Eén van mijn theaterproducties is hier grotendeels ontstaan, omdat het ook een plek is waar je rustig een goed gesprek kunt voeren, en een plek die inspireert.

Tip van Michel van Wijngaarden (Zaanse mayonaise)

Review:

Geregeld wordt aan het eind van een werkdag besloten om ‘even naar Krommenie te gaan.’ Bij Da Marcello word je altijd persoonlijk ontvangen en voel je je echt gewaardeerd als klant. Marcello en Liliane zijn het gezicht van deze mooie zaak. Marcello is heel consequent in zijn koken. De gerechten hebben altijd dezelfde hoge  kwaliteit. Marcello is dan wel een Italiaan maar zijn wijze van bedrijfvoeren is typisch Zaans. Net zoals bijvoorbeeld Van Wijngaarden is hij met kleine stapjes groter  geworden. Ook Da Marcello is vanuit de kleine zaak, waar hij helemaal uitgegroeid was, overgestapt naar een iets groter restaurant.

Tip van Jolanda Bührs (slijterij Drinks&Gifts)

Review:

Het is fantastisch om hier te eten. De Italiaanse keuken is zo puur en de gerechten zijn zo mooi klaar gemaakt. Het liefste wil ik verrast worden door de kok Marcello en dat lukt altijd goed. Ze maken ook een goede combinatie met wijn. De kwaliteit is hier altijd goed. De producten zijn heel vers en van een uitstekende kwaliteit. Liliane komt soms bij Drinks & Gifts om wat wijn of likeur te kopen. Leuk is dat gasten een zoete sherry bij een chocolade dessert zo lekker vonden, dat ze het daarna hier kwamen kopen.

Tip van Damiano

Review:

Marcello is een man met een groot hart, die met  zijn  zuidelijke charmes alles voor elkaar krijgt wat hij wil. Fijn dat het restaurant Da Marcello zo goed loopt.

Ook de Kooger culinair journalist Onno Kleyn is enthousiast over Da Marcello.
Review: 
Lees het zelf

Buitengewoon Zaans