Damiano Krommenie

Damiano Krommenie

Voor lekkere pizza’s van uitstekende kwaliteit moet je bij Damiano zijn. Wanneer je zijn andere Italiaanse gerechten ziet/ruikt dan weet je zeker dat je graag de catering door hen wilt laten verzorgen. Doordat alles met veel liefde en zichtbaar plezier is klaargemaakt, smaakt het nog lekkerder.

In de zomer is het Italiaans ijs populair.

In 2019 heeft Damiano het restaurant Da Marcello overgenomen en is verhuisd naar de Zuiderhoofdstraat 72 in Krommenie.

Lees meer over Damiano Gastronomia op pagina 20/21 in het boek Zaanse Parels.

Damiano
Zuiderhoofdstraat 72
1561 AP Krommenie
Tel. 075 622 65 09

 

Aantal tips: 3

Tip van Da Marcello (Italiaans restaurant)

Review:

Wij zijn zelf in 1988 met het Italiaanse afhaalrestaurant Damiano begonnen. Mijn broer en schoonzusje hebben het overgenomen. Er worden geweldige pizza’s gemaakt: typisch mediterrane pizza’s met een heel dunne bodem, krokant en natuurlijk belegd met verse producten. Bij Damiano wordt ook met passie gekookt. Naast pizza’s zijn er verschillende maaltijden verkrijgbaar, zodat je ook thuis kunt genieten van de goede Italiaanse keuken. Het verse focaccia brood, de gevulde aubergine met mozzarellakaas, alles is lekker. We zijn trots op dit bedrijf waar nog altijd met veel liefde wordt gekookt en waar een goede kwaliteit wordt geleverd.

Tip van Irmgard de Roy van Zuydewijn (FluXus)

Review:

Voor nog geen tien euro kun je hier heerlijk eten halen om ‘s avonds lekker op te eten. Ik kom hier echt voor het Italiaanse gevoel, want in de vitrine staan allemaal authentieke Italiaanse gerechten die kakelvers zijn. Het is altijd lekker wat we hier afhalen. Ik ben een grote fan van de tiramisu en natuurlijk van het hartstikke lekkere ijs. De pizza’s zijn ook goed. Ze zijn lekker dun, en als je het vraagt beleggen ze de pizza’s ook naar jouw eigen smaak. Misschien nog net zo belangrijk is dat het heel aardige mensen zijn die er werken.

Tip van Wouter Boekhold (projectleider Julianabrug)

Review:

De pizza’s van Damiano zijn de beste die ik ooit in Nederland heb gegeten.

 

Buitengewoon Zaans