De Koffiezaak Zaandam

De koffiezaak Zaandam

Dé koffiezaak in het hart van het nieuwe stadscentrum van Zaandam is dé plek waar veel Zaankanters graag samenkomen. De koffie is van uitstekende kwaliteit en je hebt veel keuze. De duurzame koffie kan zich meten met Italiaanse speciaalzaken. Je kunt er ook een workshop volgen en lekkere koffie kopen om thuis te zetten. Een koffiemachine is zelfs ook leverbaar.

Lees meer over De Koffiezaak op pagina 248/249 in het boek Zaanse Parels.

De Koffiezaak
Hermitage 11
1506 TX Zaandam
Tel. 075 202 41 11
De Koffiezaak Zaandam

Aantal tips: 5

De Koffiezaak is getipt voor Kijk Zaans door Esther Prinsze (fotograaf thema Zaans product)

Review:

De Koffiezaak in de Hermitage biedt een rustmoment in de hectiek van Inverdan en het centrum van Zaandam. De vrolijke en gastvrije eigenaar Martin vertelt bevlogen over zijn duurzame en biologische versgemalen koffie en home-made appeltaart. Even wegdromen in de krant met een café latte krijgt een extra dimensie als de nieuw gegraven gracht langs zijn terras stroomt. Zittend onder de Hermitage krijg ik een echt ‘big city’-gevoel en dat inspireert mij en geeft mij een nieuwe kijk op de Zaanstreek.

Foto: Esther Prinsze

Tip van Hans Kuyper (kinderboekenschrijver)

Review:

De inrichting is hier precies goed. De koffie is natuurlijk goed, maar vooral ook de zelfgebakken briljante taarten die bijna warm uit de oven geserveerd worden. De eigenaar is ook heel aardig. Het is leuk om te zien dat steeds meer mensen het weten te vinden, want het vertelt zich wel rond dat het hier goed is.

Tip van Sjoerd Soeters (architect Inverdan)

Review:

Ondernemers in het nieuwbouwproject van Inverdan hebben het tijdens de bouwwerkzaamheden moeilijk gehad. Zoals bijvoorbeeld De Koffiezaak. Ik vind het een geweldige zaak. Ze serveren heel goede Italiaanse koffie en lekkere brownies. Bij hem koop ik ook altijd pakken koffie voor thuis.
De zaak heeft een mooie industriële sfeer, en heeft wel iets weg van een loft.

Tip van Maj Hecker (Inntel Zaandam)

Review:

Bij de Koffiezaak hebben ze fantastische koffie! Ze bieden een grote keuze uit verschillende soorten koffie, welke geliefd is bij zowel onze gasten als collega’s. De heerlijke koffie, de prettige sfeer en goede service dragen daar aan bij.

Tip van H. Kerssens uit Assendelft (ingezonden bericht via Stadsblad)

Review:

Vakanties in Frankrijk en Spanje en nergens een goede kop koffie te halen.
Vakantie in Italië, waar het overal bingo is inzake een goede kop koffie.
Vanuit Assendelft zijn Haarlem en Alkmaar, anders dan Zaanstad, aantrekkelijke winkelsteden.
Straatje in, straatje uit, overal kleine bijzondere winkeltjes of winkels.
Op een moment van rust heb je trek in een goede bak koffie en die moet bij mij helemaal kloppen.
Laat ik nu een paar jaar terug, het gemeentehuis Zaanstad nog volop in de steigers, nabij, een startende, dappere ondernemer aantreffen in een opgeleverde Rustenburg.
De koffiezaak van Martin Bergsma, waar ik, het zand van mijn schoenen afvegend, gelijk een eerste bestelling plaatste.
De eerste kop cappuccino was gelijk raak, klopte helemaal; ik kreeg Italië aan mijn lippen; mijn zoektocht naar een goede koffiezaak kwam daar ten einde.
Nu vind ik het leuk om in Zaandam benodigdheden te halen, ik calculeer bij voorbaat 30/45 min. koffiepauze in bij mijn ‘Zaanse koffie parel’.
Verkoopadres Zaanse Parels

Verkoopadres Zaanse Parels