De Zaanse Invasie

De Zaanse invasie

Foto: Sarah Vermoolen

Tip van Michiel Stavast (De Kade)

De Zaanse invasie is een groep jonge enthousiaste muzikanten en bands die zich verenigd hebben in een collectief om zo meer aandacht te kunnen vestigen op live-muziek in Zaanstad. Ze organiseren ondermeer avondvullende concerten van Zaanse bands op podia door heel Nederland. Een ander initiatief is Zaanstock, een weekeinde vol optredens van een aantal van de beste Zaanse bands van dit moment.

Tip van De Kift

De Zaanse Invasie is een jong initiatief dat een samenwerkingsverband vormt voor jonge, Zaanse bands en heeft als doel de Zaanse bandjescultuur te behouden, te bevorderen en onder de aandacht te brengen. Een goed initiatief van een groep enthousiaste muziekliefhebbers!

Tip van Marcel Weenink (buro 075)

De Zaanstreek is van oudsher al een muziekbolwerk. Met De Zaanse Invasie is er nu ook een prachtig samenwerkingsverband van Zaanse bands. Ze organiseren gezamenlijk live optredens van Zaanse bands in heel Nederland. Zo kan het nu voorkomen dat er in Den Helder opeens vier Zaanse bands achter elkaar optreden. Ook zijn ze de motor achter Zaanstock, een festival dat één keer per jaar wordt georganiseerd, een weekeinde met de beste Zaanse bandjes. De Zaanse Invasie zet de Zaanse rock en alternatieve muziek op de kaart.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht